Ana sayfa Güzellik Cilt Bakımı Jojoba Yağı Kullanım Alanları

Jojoba Yağı Kullanım Alanları

265
0

Jojoba yağı, cildin sebum adı verilen doğal yağlarına çok benzeyen bir yağdır. Jojoba bitkisi; nemlendirici etkisi ile bilinir. Nemi cilde çeker ve yağlı bir his bırakmadan nem kazanılmasını sağlar. Aynı zamanda, cildi zararlı bakterilerden koruyan pH’ı dengeleyen asit mantosunun üretimine de yardımcı olur. Jojoba yağı, bu konuda, diğer bitkisel yağlara oranla çok daha etkilidir, ayrıca kokusuzdur. Dolayısıyla bu yağ; kozmetik, sağlık ve güzellik ürünleri için akıllı bir seçim anlamına gelir. Ayrıca, jojoba yağının, bilimsel olarak kanıtlanmış çok sayıda faydası da bulunmaktadır. Bunlardan bazılarını şöyle sıralayabiliriz;

  • Cildin doğal sebumuna benzediği için; yağlı bir his bırakmadan nemlendirir,
  • Mantar oluşumunu engeller,
  • B ve E vitaminleri, çinko, bakır, selenyum ve krom gibi cilt sağlığını destekleyen vitamin ve mineraller içerir,
  • Antioksidan özelliktedir,
  • Antibakteriyeldir,
  • İltihaplanma karşıtıdır,
  • Çocuklar ve bebekler de dahil olmak üzere; topikal kullanım için güvenlidir.

Peki, jojoba yağını hangi alanlarda kullanacağınızı biliyor musunuz? Çok yönlü bir yağ olan jojoba yağının kullanım alanlarından bazılarını sizler için listeledik…

Cilt Nemlendiricisi

Jojoba yağını; günlük ya da gece nemlendiricisi olarak kullanabilirsiniz. İlk başta hafif parlak bir görünüm bırakabilir, ancak sonrasında fazla nemi azaltmak için yağdan arındırır. Gündüz nemlendiricisi olarak kullanacaksanız, 4-6 damla yeterli olacaktır, gece uygulamalarında miktarı arttırabilirsiniz.

Saç Kremi

Nemlendirici özelliği ile tanına jojoba ile saçınızın dokusunu daiyileştirebilirsiniz. Bu yağ, kuru kafa derisi için iyi bir seçimdir ve aynı zamanda kepekten kurtulmanıza da yardımcı olur. Saçınıza parıltı eklemek, yumuşatmak ya da saçlarınızı bukleleştirmek istediğinizde de şekillendirici bir ürün yerine kullanabilirsiniz.

Makyaj Temizleyici

Hindistan cevizi yağında olduğu gibi, günlük yüz yıkama ürünü olarak jojoba yağını kullanabilirsiniz. Yapmanız gereken, kuru cildinize bir miktar uygulamak, biraz bekletmek ve ardından su ile durulamak. Bu işlem, makyajı ve kiri cildinizden arındırır.

Çatlak Kremi

Yara izleri ve çatlak izleri de dahil olmak üzere; göze çarpan tüm cilt sorunlarını, E vitamini yönünden zengin olan jojoba yağı ile azaltabilirsiniz. Bu yağ, yaraların iyileşme sürecini hızlandırır ve görünümlerinin zaman içinde hafiflemesine yardımcı olur.

Akne Karşıtı

Jojoba bitkisinin, mikrop karşıtı özellikleri; daha temiz bir cilde kavuşmanıza yardımcı olur. Bu yağ; sivilce, siyah noktaya neden olan zararlı bakterilerle mücadele edecektir.

Manikür Yağı

Evde manikür ve pedikür yaparken, manikür yağı yerine jojoba yağını doğal bir alternatif olarak kullanabilirsiniz.

Güneş Yanığı Losyonu

Jojoba yağı; güneş yanıkları ve diğer küçük cilt tahrişlerini tedavi etmede uzun yıllardan beri kullanılmaktadır. Bu yağ, sizi de rahat ettirebilir, ayrıca cildin soyulmasını da azaltacaktır.

 

BİR CEVAP BIRAK

Please enter your comment!
Please enter your name here